WCK Verburch – Allez Tirer 9-9

Wat een geluk dat Bert en Janny terug waren vanuit Portugal en dat ze meespeelden tegen Verburch. Bert had zijn niveau van voor de vakantie zelfs verbeterd,  hij leek op een dieseltrein met supergoede smering en aan Janny was duidelijk te zien hoe zij Jos, met mooie, lichtblauwe pet en goed zicht,  aan drie winstpartijen hielp. Wat een hoogstaande partijen werden er gespeeld. Leny viel in voor Helene en wat gooide zij goed. Mooie effectballen. Wat prachtig om naar haar technisch, verbluffende worpen te kijken. Ze deelde trots mee dat ze volgend jaar in het vaste team wil spelen en Bert, die natuurlijk ook de avond van zijn leven had met drie winstpartijen, beaamde dat hij haar als partner wilde. ( bij het boulen natuurlijk)

Sjaan en Hans troffen net als Hannie en Ben ook deze keer weer sterke tegenstanders. Hans had een “ triggervinger” en af en toe speelde die vinger hem parten. Sjaan speelde zonder handwarmers en dat had ze beter niet kunnen doen. Sjaan stapte bij aankomst een beetje duizelig uit de auto van Dick, die erg veel kijkt naar Max Verstappen. De hele rit kon ze haar riem niet in de gleuf krijgen en werden zij en Hannie heen en weer geslingerd achterin de auto.

Ben viel in voor Piet en Hannie miste haar vaste maatje toch behoorlijk. Ze plaatste veel boules in de prut, zoals zij dat noemde. Ben sprak van alles in de plomp gooien, maar daar was Hannie niet van gediend. “Wat bedoel je?”, vroeg hij nog. Ze wees met haar voet naar al het grind. Gelukkig konden ze een partij winnend afsluiten. De tegenstanders gooiden soms zo hard dat er een barst in de muur kwam.

Geert wilde bij de tweede partij 6 punten scoren. In plaats van slim 4 punten in de pocket te steken, verprutste hij de menne door de boule van de tegenstander op te spelen. Iedere beginneling weet dat mompelde Riet binnensmonds nog omdat ze een spreekverbod had. Gulle Geert schonk de punten liever aan Verburch. Toen de eindstand bekend werd wilde hij de tafel ontruimen zodat Hannie daar een vreugde dansje op kon maken. Hij prevelde nog iets van netkousen of zoiets.
Dick en Kees waren doodop. Ze wonnen geen enkele partij. Kees had een donkere pet en zijn zicht was daarom beperkt. Dick rijdt als een malle. Hij denkt dat het rally rijden is en schudt iedereen door elkaar in zijn voiture. Kees was doodmoe van het lezen. Hij had in 1 ruk het boek sans famille ‘Alleen op de wereld “gelezen en had de hele avond in Maasdijk naar Joli- Coeur signor Capi en Vitalis gezocht. Omdat hij thuis zonder elektra zat heeft hij waarschijnlijk het einde niet gelezen, want iedereen gaat zowat dood in dat boek. Van pure ellende, om toch maar niet alleen te hoeven rijden had hij meerdere poppetjes meegenomen.
  
De volgende keer spelen we op 8 april thuis tegen de koploper van de competitie ‘s- Gravenboules
We gaan ervoor!
De stand
De volledige stand