WCK SMV Velo- Allez Tirer 12-6

 

De temperatuur in Wateringen was niet hoger dan die in Maassluis. Je vingers bevroren zowat toen de hendel bij de schuifdeur vastgepakt werd. Gelukkig stond binnen de verwarming aan. En dan druk ik me zacht uit. Een warme föhn kwam uit de twee enorme heaters. Ongekende hitte. Bert en ook Kees trokken meteen hun  jassen, vesten en bodywarmers uit. Het had niet veel gescheeld of  zij hadden hun broekspijpen ook nog afgeknipt. Sinterklaas en ook roetveeg Piet waren in geen velden of wegen te bekennen bij Velo.  Toen Ben nog Bennie heette, stookte zijn pa en ma thuis nog echte kolen. Bij Velo  hebben ze nog nooit van kolen gehoord. Het gas stroomde met kubieke meters uit de leidingen. De spelers van Velo waren helemaal gewend aan die warmte en speelden vrij en vrolijk terwijl de spelers van Allez Tirer steeds meer behoefte aan slaap kregen. Dit was ook te merken aan het spel.

Genoeg over roetveeg Piet en de warmte, er werd ook nog gebould. Alhoewel….hoe schrijf je dat b o u l e n. Het begon zo mooi en eindigde in een drama. Velo was oppermachtig.

Kees speelde deze keer met Jos. 1 partij gewonnen. Jos presteerde het om tegen het plafond te gooien. Kees had het in de pauze over de familie van Annemiek. Ook die bestond uit ik weet niet hoeveel kinderen. Niet te geloven! Ook hij gooide in zijn zomerse outfit.

Riet speelde met Geert en Geert bekende dat hij van zijn vrouw alleen op maandag zijn appjes mag beantwoorden. Daarom duurde het een halve week voordat hij pas antwoorden kon of hij mee zou rijden of niet. Geert is dol op stilte; Riet moet haar mond houden en haar uitbundige praatjes van “Ooo wat mooi” en “aaa geweldige bal ” achterwege laten. Haar zachte G maakte hem horendol. Hij dook snel bij Dick in de auto want ook nog een terugreis samen met Riet was wel erg veel van het goede. Toch nog 1 gewonnen partij.

 

 

 

 

 

 

 

 

Janny en Hélène wonnen ook 1 partij. Hélène  verbeet de pijn. Ze was van de trap gevallen en 1 kant van haar billen was dik en blauw. Ben probeerde nog ”  mag ik het zien”, maar in een stampvolle hal trok hij toch aan het kortste eind. Toch dapper dat ze Janny niet in de steek liet en samen vochten ze als leeuwen.

Bert speelde met Henny. De hoogte van de hal was duidelijk niks voor Henny. Zijn magische hoge boules kon hij niet gooien en ook Bert die de smaak van hoge ballen te pakken had, moest het deze keer met half hoge ballen doen. Toch wonnen zij twee partijen. Henny die zelfs internationaal gespeeld ( bij Luik) had en ook de internationale regels als geen ander weet, moest Bert vaker er op wijzen dat hij niet te ver weg moest gaan staan maar dicht bij hem. Zelfs een tegenstander kreeg les in het internationale “recht “. Gelukkig had de man een hoorapparaat en begreep hij het maar half. Na een welgemeende schouderklop ging de partij verder.

Ben en Sjaan rolden er weer op los. Wat een drama. Ze speelden  alle twee bedroevend. Vorige week nog stralend de arena verlatend en nu met een enorme dip naar huis.  Nul gewonnen en enorm afgedroogd. Tja ook dat hoort erbij. Ze konden het niet begrijpen. Ze hadden hun spel aangepast aan het gooien van de tegenstander en les 1 bij boulen luidt: Gooi je eigen spel” Hoe dom kan je zijn!

Het meest ingespeelde duo, Hannie en Piet troffen ook vandaag weer sterke opponenten. Piet werd na de derde partij de ” angst van Wateringen” genoemd. Hij werd enorm aangemoedigd en dat wierp zijn vruchten af. Hij groeide in de wedstrijd. Piet  plaatste fantastische ballen en Hannie, toch echt een toernooitijger, wees met veel gebaar waar hij zijn boules moest plaatsen. De laatste partij  Bravo.

Bij mijn oma moest ik in de jaren 50 toen ik 4 jaar oud was ergens buiten mijn plasje doen. Met ijskoude handen je ritsje openen en zoeken waar kleine janneman zat en dan mikken. Bij Velo moet je een stuk lopen voor je het toilet bereikt of net als vroeger ergens buiten janneman bevrijden en met een zucht legen. Vlug naar binnen en handjes wassen. De dames moesten een dikke jas aan en dan 150 meter lopen en op zoek naar het toilet in de sporthal. Moest je na 23 uur plassen dan  had je pech, dan ook achter de heg. Hannie kon haar plasje niet kwijt en zat te wiebelen op de achterbank bij Ben en Riet in de auto. pffff nog nooit iemand zo snel uit de auto zien stappen.

Er was zelfs 1 supporter. Dick! Wat ontzettend leuk dat je ons kwam aanmoedigen!

Deze avond maar snel vergeten. Velo bedankt voor de gastvrijheid en voor de boulles.

De stand en de Totale score van alle verenigingen

WCK 6e speelronde

 

 

 

Enkele sfeerfoto’s