WCK Allez Tirer – Westlandia 11-7

Maandagavond 17 oktober speelden de  teams van AT tegen Westlandia .

De eerste klap was meteen een daalder waard. 4-2  werd het na de eerste partij. Na twee partijen stond 7-5 voor AT.
Hannie kijkt bewust niet naar Fannie.
De derde partij moest de beslissing brengen. Na een uur van spannende strijd werd de derde ronde met 11-7 winst afgesloten.
 Spelers verdrongen zich nerveus rond de coach om te kijken of hij de standen wel goed had ingevuld. Angstvallig maar ook een beetje bewust had hij het lettertype van de laptop klein gehouden en kon men niks lezen.
Westlandia kwam  met 11 mannen en één dame naar Maassluis. AT is op het gebied van genderverdeling zijn of haar tijd ver vooruit. 6 dames en 6 heren.
De coach had zich van tevoren verdiept  in de persoonlijke kwaliteiten van iedere speler en had de teams drastisch veranderd. Sterke tireurs speelden nu met technisch, knappe pointeurs.
Achter de bar stonden deze keer Bert en Gerda. Gerda toverde overheerlijke bitterballen uit het frituurvet en Bert jongleerde als een acrobaat tussen de tafels met zijn schaal vol lekkernij.
Jarige Bert B wist samen met Janny drie partijen te winnen. Het is niet aan hem te zien volgens vrouwelijke fans maar de  tand des tijds begint toch zelfs aan hem te knagen. Zijn weelderige bos haar en zijn gesoigneerde snor en baard stralen dan nog wel jeugdigheid uit, maar ook nu moest  Janny, die de hele middag en zelfs ochtend hapjes en drank had geserveerd, hem weer behoorlijk ” sturen”. Wist hij in zijn 71e levensjaar nog met  twee vingers in de neus alle partijen naar zijn hand te zetten, nu moest hij allerlei trucjes uit de toverkast halen.
Soms sloeg de wanhoop en teleurstelling toe,
 
toch was het een geslaagde en sportieve avond.
Hans bedankt voor de mooie foto’s. We nomineren je voor de Zilveren Camera.
26 oktober( een woensdag) spelen we tegen de Boul-lier) 19.00 aanwezig.