WCK Allez Tirer – Velo 8-10

“Wat zijn wij boulers goed bezig” hoor ik me daar terwijl ik dit typ op de radio bij NPO 5. Drie keer in de week boulen heeft hetzelfde resultaat  als 2x in de week naar de sportschool gaan. Vooral voor mensen, die iets ouder zijn, is bewegen goed en het was volgens de presentator bij omroep Max ook goedkoper. Ik spits mijn oren. Het moet niet gekker worden.

Gisteravond 22 april moest het WCK team van Allez Tirer tegen Velo. Het was de spannendste competitie-avond tot nu toe. Na de eerste ronde stond het 3-3 en in de rust werd er heerlijk genoten van een kop thee of koffie. “Geen alcohol,” werd er nog gefluisterd. We moeten geconcentreerd blijven! Beide teams konden niet wachten om aan de tweede ronde te beginnen. Zoveel vertrouwen en zoveel enthousiasme. En wat ging het prachtig gelijk op. Na de tweede ronde stond het 6-6. Corrie, die het team uit de brand hielp achter de bar, kreeg het behoorlijk druk. Er kwamen opeens meer dan 20 wielrenners, keurig gesoigneerd,, de kantine binnen lopen. Wat hadden ze een bekijks. Met een beetje passen en meten had iedereen toch een plekje in de kantine.

Zoals zo vaak werd het toch voor meerdere spelers van AT een beetje laat en het bekende kaarsje begon langzaam te doven. Plaatsen en schieten ging opeens een stuk lastiger. De gasten uit Wateringen hadden toch een beter conditie en sloten de avond met winst af.

Wel moet er nog opgemerkt worden dat er 1 speler van AT een dikke pluim verdient. Als je met een “halve” hersenschudding boult, want je werd een paar dagen daarvoor tegen de grond bent ” gewerkt” en er bloedkorsten  rond je oor zitten  en je ook nog eens met een medespeler moet boulen die  onverstaanbare klanken produceert, dan kan het gebeuren dat je elke richting kwijt bent en geen partij wint, maar toch een compliment verdient. Meedoen is belangrijker dan winnen.

De derde helft was toch nog erg gezellig. De laatste speelavond is thuis op maandag 6 mei tegen Quintus.

De competitie-stand

WCK uitslagen en stand (13)

De stand van de avond

 

 

Enkele sfeerfoto’s