WCK: Allez Tirer – ‘s-Gravenboules 8-10

Maandag 9 april speelde Allez Tirer tegen ‘ s- Gravenboules. De giganten van het Westland traden aan met 12 kanjers. Na het welkomstwoord van de coach werd er meteen begonnen. Superlatieven schieten te kort. Het woord SCHIETEN mag letterlijk genomen worden. Zoveel carreaus….Vanaf de eerste seconde was de spanning voelbaar in de hal

(De spanning is duidelijk zichtbaar)

want de gasten uit ‘s- Gravenzande hoefden nog maar 1 punt om zich kampioen te noemen van de WCK.

Bert en Constantijn speelden de eerste partij bijna anderhalf uur en moesten aan de zuurstof zo uitgeput waren ze . De eerste partij werd nipt verloren. Bert speelde in zijn zomerse tenue. Korte broek en kon soepel door de knietjes. De tweede partij werd daarom gewonnen. Knap gespeeld. Tja, doodmoe. De conditie speelde op en de derde partij werd ook verliezend afgesloten.

 Janny en Hélène speelden sinds lang weer samen en wat een souplesse. Wat een vechtlust.  Twee gewonnen partijen. Ze hadden nog zo lekker hun rust gepakt op de camping maar toen het klokje 22.20 uur sloeg, ging bij hen ook  ook het licht uit. Tja, een “ Fanny” aan de broek krijgen is nooit leuk. Gelukkig keken ze toch terug op een geslaagde avond.

( Opperste concentratie)

Ben mocht eindelijk met Riet spelen, maar het doorgaans “ gouden koppel” gooide deze keer de eerste en de tweede partij geen deuk in een pakje roomboter.  David en Henk waren oppermachtig. Carreaus sur place aan de lopende band. Ben trok er witjes van weg.  Ook zij kregen een “ Fanny” aan de broek. De tweede partij tegen Cor en Toon was dramatisch.  Niet normaal wat een niveau. Toon gaf dit ruiterlijk toe en hij de sprak van de meest perfecte wedstrijd ooit. Cor, die volgens Ben op de jeu de boulesbaan geboren is, plaatste als Marco Foyot of Dylan Rocher. De derde partij ging een stuk beter en werd met winst afgesloten. Een fijn gevoel voor beiden.
Dick, die van zijn verjaardag enorme gevulde koeken over had, trakteerde het team op een overheerlijke, gevulde koek. Ze waren zo groot dat Riet er meteen een doormidden brak en Ben op een halve koek trakteerde. De energie hielp niet. Maar toch bedankt Dick. Lief gebaar. Kees moet er zeker twee of drie gegeten hebben want hij speelde als nooit tevoren. Tja een koek is ook veel lekkerder dan een bloemkool uit de koude grond.
Geert en Jos wonnen twee partijen en Geert bekende dat hij Riet absoluut niet gemist had. Jos had ook een spreekverbod maar hij riep Geert toch ter verantwoording toen hij mis schoot en het zaakje “ verziekte”.
Hannie en Piet speelden drie leuke partijen maar ook deze keer zat de loting niet mee. Ze begrepen de indeling van de coach niet. Waarom altijd tegen de de beste tegenstanders. Hannie, die de laatste weken zo goed op schot was en Piet die werkelijk tot op de millimeter kan plaatsten hadden vanavond niet de chemie. Het was om er depri van te worden. Gelukkig smaakten de ballen in de airfryer  veel beter dan alle ballen op het veld. Er was ook nog 1 supporter aanwezig.

(Het blijft spannend na de tweede ronde)

Zou het feestje dan toch niet doorgaan? Na de tweede ronde stond het 6-6 en kon het nog alle klanten opgaan. De voorzitter van ‘s- Gravenboules was extra gekomen om zijn team aan  te moedigen en hij  bedankte Allez Tirer voor de gastvrijheid.

(Een dolblije voorzitter en supporter)

Ook Theo Bunnik, die toch maar mooi de organisatie van de WCK op zich had genomen, toen er tijdens de vergadering bij de BoulLier gevraagd werd” Wie wil de kar gaan trekken”  om de WCK door te laten gaan, kreeg een eervolle vermelding. En terecht. Bedankt Theo!

(Theo wist nog niet dat hij in het zonnetje werd gezet maar geniet met Jac op het bankje van twee spannende overwinningen)

Henk en Marion hadden drie partijen gewonnen en waren superblij. Henk komt graag spelen bij AT zei hij nog. Dick dacht dat hij het V teken maakte maar Henk bedoelde toch echt dat het maar twee punten waren. Wel keek hij een beetje beduusd, hij was gewend om zijn hele hand met vingers op te steken.

Het leek of Henk na afloop vuurwerk afstak, maar Piet en Geert riepen al snel” het onweert”,” het is geen vuurwerk”. Wat ging het los boven Maassluis. Flitsen en knallen.
De KAMPIOENEN VAN DE WCK
Enkele sfeerfoto’s
  
De eindstand
Na 12 x spelen is de stand: