WCK Allez Tirer- ‘s-Gravenboules 10-8

Wat een dag!!! Het begon al in de middag. De coach had alle wedstrijdkaartjes inclusief banen en tegenstanders  op 1 A4 tje geprint en hij dacht in zijn naïviteit dat het goed zou zijn. Zijn vrouw moest om zulke kleine kaartjes toch wel hard lachen en vond het een vrij dom idee. “ Niet te lezen”, was haar uitspraak. “ Print maar op de club”!  Om 18.30 uur ging Bens telefoon en Hélène, die samen met Constantijn en Piet al aan de poort stond, vroeg wie er open en sluiten had. Er was nog niemand in het clubgebouw. Half zeven!!!! Er was toch echt een mailtje naar alle spelers verstuurd waarop 19.00 uur verzamelen had gestaan. Constantijn heeft volgens betrouwbare bron thuis wel tientallen klokken, niemand weet het precieze aantal, klokkijken kan hij nog steeds niet. Gelukkig werd Rob uit bed gebeld, hij was doodmoe van het aanharken van de banen, binnen 5 minuten kwam hij als Pogadcar aangefietst. De gasten werden welkom geheten in het donkere hoekje waar zij zaten. Zij  vroegen of er  een lampje aan mocht. Wat bleek….. er zat geen peertje in de lampenkap en Bert waagde zijn leven om een spaarlamp uit de fitting te draaien en overhandigde die aan een elektricien van ’s Gravenboules.

Riet stond deze keer achter de bar en verzorgde de hele avond iedereen van drankjes en lekker hapjes.

    

De start was dramatisch. ‘s-Gravenboules startte uitstekend. Ze namen de leiding met 4-2. Tijdens de eerste ronde schoot Jacques behoorlijk uit zijn slof. De opmerking :” Ik vertrouw jou niet”, raakte hem tot op het bot. Hij was behoorlijk boos en zijn zuidelijk temperament was voor het eerst te horen. Hij werd zelfs kwaad en kon de “grap” niet waarderen. Het gezegde werkte in ieder geval averechts. Jacques en ook Geert waren deze avond onnavolgbaar. Ze wonnen drie partijen. Ook Ger en John speelden zich in  de kijker; drie geweldige winstpartijen. Een zaakwaarnemer heeft ze een contract aangeboden bij Vlaardingen. Marcel en Kees wonnen 1 partij. Marcel zat al snel in de kantine, waar hij genoot van zijn heerlijke mandarijntje. Hij wilde Ben helpen met het invullen van het wedstrijdformulier, maar kon geen enkel bestand vinden en ook Riet, die zijn hulproep achter de bar had gehoord, kon niks voor hem betekenen. Zijn ervaring als wedstrijdleider kwam goed van pas en hij maakte een nieuw formulier.
 Constantijn en Piet hadden deze keer een off-day. Ze verloren drie partijen. Tja ze waren ook zo vroeg op de club! Hélène en Janny wonnen 1 partij. Ben en Bert begonnen niet goed maar herstelden in de tweede en derde partij. Tactisch ijzersterk plaatsten en schoten ze zowel links als rechts. Eindstand heel verrassend 10-8 voor Allez Tirer.
De “ opstanding” was ingezet bij de Boul-Lier. Bij Velo op 17 april komt dan misschien de herrijzenis. Plek 2 is haalbaar! Gerda en Bert kwamen na een heftig avondje vergaderen bij de NJBB in Zoetermeer bij ons  nieuwe energie opdoen. Ze kregen een positieve impuls bij het zien van de eindstand. De opstelling tegen Velo volgt deze week. De coach moet eerst de gevolgde tactiek evalueren en een nieuw te volgen tactiek uit de hoge hoed toveren. Om twee ’s nachts vielen zijn en die van zijn “moppie” dicht. Zoveel adrenaline is niet goed voor een mens.
Enkele sfeerfoto’s