WCK Allez Tirer – BoulLier 8-10

Nadat de  spelers van BoulLier door de coach welkom waren  geheten mochten we  na ruim een maand weer aan de bak. De uitwedstrijd was in het voordeel van AT geweest. Toen werd er gewonnen met 10-8. Dus…..  wat zo goed begon, eindigde in een behoorlijke deceptie. Hoe kon het zo misgaan? De eerste ronde nog 3-3 en na de tweede ronde 7-5.

Tja,…. aan Hannie en Piet lag het niet. Twee gewonnen partijen!  Zij speelden de sterren van de hemel en met opgeheven borst (en) kwamen ze de kantine in. Zelden zo’n blije boulers gezien. Piet was onvermoeibaar, hij plaatste alles bij het butje en Hannie, die haar gooi aangepast had met meer en langer doorzwaaien, schoot vanavond beter dan ooit. Wat een leerproces hebben zij dit jaar gemaakt. Hannie begon de avond nog een beetje furieus. De aangepaste prijsverhoging zat haar hoog. Een verhoging van 50 procent op koffie en thee was toch wel een punt van discussie. Zouden de spelers bij toernooien en competities in de toekomst niet hun eigen thermoskan mee gaan nemen?

Henny en Jos wonnen 1 partij. Henny gaf bij binnenkomst meteen aan dat hij toch liever op de bank thuis was gebleven. Hij had vroeger veel toernooien op hoog niveau gespeeld maar vandaag lukte het niet zo. Tja behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Jos probeerde sommige boules aan de zijkant te raken, zodat zijn boul  bleef liggen maar raakte dan toch vaak de boules frontaal met alle gevolgen van dien. Toch 1 partij gewonnen.

Hans was als reserve opgetrommeld omdat Helene en Constantijn wegens ziekte hadden afgezegd. Samen met Sjaan streden  ze dapper. Sjaan deed haar uiterste best maar doordat haar ene oog ontstoken was, ging het plaatsen af en toe een beetje moeizaam. Hans, een echte heer, bleef haar positief aanmoedigen. Toch 1 winst partij.

Riet speelde weer met Geert. Ze kon het niet laten en gooide er af en toe weer ” mooie bal” uit. Geert sprak haar vermanend toe en was niet gediend van praten tijdens het spel. De tegenstanders vonden het wel grappig en riepen om Geert te jennen vaker    ” mooie bal”. Toch twee partijen gewonnen.

Ben die al heel vaak met Leny speelde, had ook vanavond geen chemie met haar. Al tientallen keren lukte het niet en ook vanavond ging het voor geen meter. Het lag niet aan Leny. Ze was koud 24 uur terug uit de Algarve en stond haar mannetje. Leny bleef altijd vrolijk en positief. Ze plaatste mooie boogballen keurig op  het butje en Ben die al maanden zeurt voor andere boules zag zijn boules vaker net “opwippen” en missen. Toch wisten ze 1 partij met 13-12 te winnen. Het was volgens Ina wel de gezelligste partij.

Kees en Dick wonnen 1 partij maar zijn met andere dingen bezig dan boulen. 1 gewonnen partij. Ik kom er later nog op terug.

Vannacht kreeg ik toen ik maar lag te woelen waar dat verlies vandaan kwam opeens een helder moment. Eureka. Het grote verschil kwam omdat alle spelers van BoulLier in de pauze aan de koffie gingen en de spelers van AT thee namen. Ina bestelde 6 koppen vers gezette koffie en dat gaf de doorslag ( denk ik). Stijf van de cafeïne begonnen ze de derde partij terwijl de spelers van AT een uitgebluste indruk maakten. De luikjes vielen zowat dicht en van de 6 partijen werd er maar 1 gewonnen. Gelukkig dat de coach de oorzaken ontdekte. Na de felicitatie aan de coach en de spelers van Boullier kwam Ben de tweede oorzaak te horen. Bij de tafel van Boullier werd het spel tot in het detail geëvalueerd, maar bij AT ging het gesprek over ZAAD. Niet te geloven. Geen woord over het spel. Dick sprak de magische woorden dat Kees wonderzaad had. Riet, die volgens medespelers beter in haar jeugd naar een gesloten klooster bij de slotzusters( gelofte van eeuwigdurend zwijgen) had kunnen gaan, hield wijselijk haar mond maar Kees, Dick en ook Geert hadden het grootste woord over zaad. Toen ook nog de telefoons uit de broekzakken werden gehaald en er foto’s getoond werden, verscheen er toch wel wat schaamrood bij Ben. Dit deed hem denken aan Overmars. “Kijk eens wat een grote”, en bij jou Geert….”pfffff wat scharminkel…aangevreten door de ratten!” Ze lieten foto’s zien van bloemkolen……..Nou de bloemkolen van Kees beloven heel wat, misschien kan hij de spelers van de WCK op een mooi exemplaar trakteren.

Tja als bloemkolen het gaan winnen van boules….dan moet je het niet raar vinden dat je verliest.

Hannie, Piet en ook Riet verzorgden iedereen van een drankje en een hapje. Bedankt.

Op 25 maart spelen we uit tegen Verburgh .

De Stand

De volledige stand van de WCK

 

1e s-Gravenboules     8         15
2e SMV – Velo            8         12
3e Westlandia ’87      9         11
4e Verburch ’97          9          9
5e Allez Tirer              8          7
6e De Boul lier           9          6
7e Qintus.                    9          0

 

WCK-uitslagen-en-stand-7

Enkele sfeerfoto’s