WCK Allez Tirer- Boul Lier 13-5

Niet te geloven, maar AT nam op maandag 27 maart op een grootse wijze revanche op Boul Lier. 13-5 werd de eindstand. Met angst en beven werd al meer dan 1 week tegen deze avond aangekeken. Iedereen was verbaasd toen de score na de eerste ronde op het bord verscheen. Wat gebeurde hier vroeg menig speler zich af. Een déjà vu. Tegen Verburch begonnen we ook zo goed, maar daarna werd het een drama. In de Lier was de eindstand 15-3 voor Boul Lier. De spelers van Allez Tirer waren dus gewaarschuwd. Mede door de overheerlijke bittergarnituur van Bert en Gerda nam de positieve flow enorme proporties aan en werd op vrij eenvoudige manier deze avond in winst omgezet.

Piet en Constantijn zijn in de afgelopen maanden een goed duo geworden. Piet plaatste de ballen op ongeveer 15 cm van het butje en Constantijn tireerde als een atleet.  Hij was zo blij als een kind met pijpenkrullen dat hij zijn prachtige haarborstel per abuis in de jas van Gerrit stopte. Gelukkig had Gerrit een eigen kam en wilde hij  het exemplaar van Constantijn niet meenemen naar De Lier. Natuurlijk krabde iedereen zich achter de oren en werd er wel gedacht, wat moet iemand van 75 met een haarborstel op een jeu de boules- baan. Als de  krullen hinderlijk voor zijn ogen hingen,zou het een excuus zijn maar dat was niet het geval. Zou hij stiekem voor kapper leren of is hij toch erg ijdel?

Geert speelde met Riet en hij en ook zij waren  enorm in hun nopjes. Geert  had door het uitvallen van zijn maatje Leo steeds “wisselende contacten” en dat stak een beetje. Gelukkig plaatste Riet goed en Geert schoot nauwkeurig. Toen hij de bulten op Bens hoofd zag vroeg hij of hij die opgelopen had in de Geleenstraat in Den Haag. Foei Geert, zo’n vraag stel je niet aan de coach en zeker niet als Riet naast hem zit. Bijna een rode kaart! Je riskeert een basisplaats!

John en Ger speelden als vanouds weer een puike partijen. Drie keer volle winst. Hélène en Janny wonnen twee partijen. Super. Bij de laatste wedstrijd hadden ze een beetje pech.

Kees en Hannie moesten wennen aan elkaar. Zij wonnen gelukkig 1 partij en de coach moest Hannie zwaar teleurstellen door haar te passeren voor de volgende wedstrijd tegen Gravenboules. De teamcaptain kon haar niet troosten. Bert en Ben wisten  drie wedstrijden te winnen. Zij vulden elkaar goed aan. Bert plaatste de ballen met een soepele  linkse zwaai en Ben knalde zijn kanonskogels via rechterkant en menig stukje beton van de trottoirband sprong ook deze keer het speelveld in. Als alle boules weer eens uit elkaar vlogen, werd door de spelers van Boul Lier met het hoofd geschud. Ze hadden het over ” geluk ” als het butje bij een van Berts boules kwam, maar Ben blufte het meteen weg en sprak een metLimburgse tongval dat  het “een gave” was.

Er werd heel wat afgelachen in de kantine en ook in de hal. Het was in 1 woord beregezellig.  Iedereen was uitermate te spreken over de sportieve en relaxte avond. Een dikke duim naar Boul Lier. Volgende week maandag thuis tegen tegen Gravenboules.

Nog wat sfeerfoto’s