Verburch- Allez Tirer 10-8

Maandag 20 maart werden kostbare punten gemorst in Poeldijk. Allez Tirer trad aan met op papier ware kampioenen tegen Verburch. De eerste ronde werd glansrijk gewonnen. Met aureolen boven het hoofd werd er genoten van een drankje. Hoppa.  5-1. Hans en Anneke hadden hun lange en zware partij verloren en arme Hans zag er vermoeid uit. Hij had tijdens zijn werkbare leven nog nooit zo hard gewerkt vertelde hij achteraf. Tijdens het spel keek hij veelbelovend naar boven, maar ” hulp” kwam er niet. Aan Anneke was geen greintje vermoeidheid te zien. Hans gaat donderdag en vrijdag in trainingskamp.  Riet en Kees waren aan elkaar gekoppeld en voelden zich als vissen in een helder meertje. Tenminste de eerste ronde. Riet schoot goed  en Kees plaatste nauwkeurig. Janny en Ben lieten Jan en Ben van Verburch een poepie ruiken en ook Jacques en Hannie wonnen met twee vingers in de neus hun partij. Ger en John stonden zoals zo vaak weer buitengewoon goed te spelen. Geert en Bert speelden voor het eerst samen en het bleek een gouden greep van de coach.

Maar……. Na de eerste ronde donderde het stevige fundament als een kaartenhuis in elkaar. Het werd na de tweede ronde  6-6. Anneke begon over Alzheimer te praten en Kees had een anekdote over zijn neef en varkens en gecastreerde ballen. Er werd veel gelachen en de concentratie was foetsie. De coach verloor alle grip op zijn spelers  en de derde partij……. brrrrrrr werd een catastrofe.

Eindstand 10-8 voor Verburch. Wat een drama. Zelfs Ger die toch van gezelligheid houdt, kon wel  janken. Het was ondanks dure verliespunten een sportieve en knusse (ander woord voor gezellig haha) avond. Hans en Anneke, bedankt voor het invallen en ook een speciaal dankwoord aan Hans voor het maken van de foto’s. ( ook al had hij dan wel heel veel  tijd na de 2de en 3de partij ). De volgende wedstrijd tegen de Boullier spelen we thuis op 27 maart. Deze week vroeg naar bed en absoluut niet over boulen praten, anders word je niet opgesteld door de coach.

 

Enkele sfeerfoto’s