Slotavond WCK

Wat een fantastische slotavond had Westlandia’87 uit Naaldwijk georganiseerd voor alle clubs die meededen aan de WCK. Iedere deelnemer kreeg twee consumptiebonnen om een drankje te bestellen. De catering kwam langs met  goed gevulde schotels waarop  velerlei soorten kaas en worst lagen uitgestald en later verschenen er ook nog schotels met bittergarnituur. Smullen geblazen!

De eerste ronde werd buiten gespeeld en Riet en Ben dachten het geluk te hebben dat ze met elkaar mochten spelen, maar Hélène stak daar toch  een stokje voor. Ze speelde samen met Christine van Verburch een super partij. Tja dat krijg je ervan…..het rook ook wel een beetje naar de misdaad zo’n combi . Ben schoot als een natte krant. Zijn oog-handcoördinatie liet te wensen over.

De tweede en ook de derde partij werden binnen gespeeld ivm de teruglopende temperatuur. Na drie partijen maakte de wedstrijdleiding de eindstand bekend. Verburch uit Poeldijk was de terechte winnaar van de WCK en de coach mocht een mooie trofee in ontvangst nemen, tweede was ‘s- Gravenboules, derde VELO/SMV, vierde Allez Tirer, vijfde De Boul-Lier, zesde Westlandia ‘ 87, zevende Mon Boule en achtste Quintus.  Gefeliciteerd.

Spencer van Mon Boule had iedereen op de slotavond afgetroefd. Zijn jeugdigheid betaalde zich eindelijk uit. Op de tweede plaats stond heel verdienstelijk Marcel van Allez Tirer. De sloper uit Maassluis speelde een puike avond.  Daarna gingen de prijzen naar de best geplaatste spelers per club. Riet werd tweede en Ben derde van Allez Tirer. Zij kunnen de bloemetjes weer buiten zetten.

Hannie had voor lekkere zoutjes en hapjes gezorgd. Geert had het zo koud dat hij ondanks het geleende jasje van Bert niet zijn avond had. Constantijn had al de hele week last van zijn schouder maar wilde voor geen goud de slotavond missen. Hij deed zijn stinkende best maar……Ook Jacques en ook Bert hadden hun avond niet. Jannie, die maar twee punten minder had dan Ben, viel jammer genoeg buiten de prijzen. Hélène en Piet mochten ook nog een prijs mee naar huis nemen. Hennie, die vorig jaar nog in de prijzen viel, had vanavond minder geluk.

Westlandia  ’87  bedankt voor deze gezellige avond!

Gelukkig blijft de WCK in 2023-2024 bestaan. Jan Bijl stopt na meerdere jaren voorzitter te zijn geweest en gelukkig wil Frans Koper van Verburch het stokje overnemen.

 

Alle spelers, invallers, de technische dienst, ” open en sluiters” en  ook de ” barmensen” bedankt voor jullie inzet.

Enkele sfeerfoto’s