Sinterklaas 2023

Zondag 26 november was er bij Allez Tirer het gezellige Sinterklaastoernooi. De wedstrijdleiding, gaf roetveeg Piet het woord en dat hadden ze beter niet kunnen doen. Bij de deur vroeg hij met de roe in de hand of iedereen lief was geweest. Hij had een lichte twijfel bij Henny Duchenne. Piet hield zoals gewoonlijk weer een onsamenhangend praatje. Hij bedankte de sint voor alle cadeautjes en opende het toernooi. Zelf mocht hij ook meedoen. Piet won bijna het toernooi  maar Nelly Maarschalkerwaard, die samen met de Piet speelde, ging met de eerste prijs aan de haal. Ze was als eerste in de hal en verzette geen voet bij baan 5. Met een wulps gebaar wenkte ze de roetveeg Piet en ook Bert Bouman. Die stonden als aan de grond genageld en wisten niet wat hen overkwam. Bert was helemaal van slag en samen met Coby gooiden ze geen boule meer op het butje. Roetveeg Piet, die wel vaker door dames toegewuifd wordt,  kreeg het heerlijk warm en gooide meesterlijk. Natuurlijk had Nelly duidelijke instructies van de Piet gekregen:“ Plaats op het butje”. En voor het eerst gehoorzaamde Nelly.

Achter de bar stonden net als vorig Hans en  Anneke. Ik stel voor dat we die twee altijd achter de bar willen. Geweldig duo en en ondanks alle drukte bleven ze heel relaxed.  Onze wedstrijdcommissie, bestaande uit Corrie en Hannie, had alles perfect  geregeld. Ze hadden voor lekkere hapjes gezorgd: gevulde speculaas, banketstaven, chocolade kruidnoten, speculaasbrokken en  gewone kruidnoten. Voor bij de borrel was er kaas, verschillende soorten vleeswaren, cervelaat met augurkjes, toastjes met brie en nog veel meer. Smullen geblazen. Alle spelers hadden een cadeautje meegenomen en op de grote tafel gezet. Hannie las de namen voor en een buitengewoon, vrolijke Piet huppelde met de prijswinnaar om de beurt naar de tafel, wel met inachtneming van de scorelijst, en iedereen mocht een cadeautje uitpakken. Er waren leuke prijzen voor iedereen; chocolade  lampjes, wijn, shampoo en bodylotion. Paulien hoopte op een badlaken want dan kon ze die op een stoel leggen zodat voortaan niemand die stoel zou kunnen ” claimen”. Het kleinste cadeautje ging naar Constantijn en toen hij het uitpakte was hij dol enthousiast. Twee magnetische butjes. Nooit meer bukken kreunde hij!

Het was een super gezellige dag. De sfeer was uitbundig en er werd veel gelachen dankzij de hilarische piet. Mooie cadeaus en twee spelers kregen een gedicht van de sint. Henk, ons oudste lid, las met verve een gedicht voor. Zijn diepe warme stem zorgde ervoor dat het muisstil werd in de kantine.

Op plaats 1 Nelly Maarschalkerwaard

Op plaats 2 Roetveeg Piet

Op plaats 3 Herman de Blij

Op plaats 4 Hennie van Leijde

De einduitslag komt ook bij wedstrijden- uitslagen toernooien.

Enkele sfeerfoto’s