Rob Noordegraaf op eenzame hoogte

Tsjoek tsjoek tsjoek…..net als een oude locomotief haalde Rob op witte donderdag het eindstation. Puffend en proestend gooide hij zijn laatste boules in de boulodrome in het grind. Eindelijk verscheen er een glimlach. Hij had het toch maar mooi weer voor elkaar. De laatste partij verliezend  afsluiten was niet meer belangrijk, hij ging voor een groter doel. Hij wilde dit jaar de ware kampioen zijn. Zomer-en winterkampioen worden in hetzelfde jaar. Knappe prestatie! Het zag er heel lang niet naar uit. De eerste wedstrijden startte hij zo traag en stond hij net als de hoofdstedelijke club onderaan de ranglijst. Je hoorde hem af en toe in de hal roepen van “oooo en aaiii hoe kan dit ?” en daarna die bulderende lach.

Als hij verloor en iedereen in de kantine genoot van een hapje of een drankje dan oefende hij alleen totdat Corrie hem riep dat de banen nog gesproeid moesten worden.

Wat een gedrevenheid en wat een vechtlust. En dat met boules die volgens kenners uit de middeleeuwen stammen. Kanonskogels. Roest, roest  en nog eens roest. Het maakte Rob niet uit. Hij had voor ergere vuren gestaan vertelde hij. Riet spitste haar oren toen hij vertelde dat hij in de oorlog in Venlo geboren was. En niks geen lekkere vlaai toen. Waar is die mooie zachte G gebleven, wilde ze nog weten maar Rob had geen tijd om het verhaal af te maken. Hij werd in het zonnetje gezet. En terecht . Zoveel uren trainen in je eentje heeft dan toch tot deze mooie prestatie(s) geleid. Hij kreeg een mooie grote duim. Gefeliciteerd.

Op de tweede plaats eindigde Jos  Buuron en op de derde plek Ary Poot. Er werd nog behoorlijk om de tweede plek gestreden, maar Ary was jammer genoeg de laatste speelavond verhinderd en kon zijn tweede plek niet verdedigen.

   

Jos wilde zijn tweede plek nog afstaan aan Ary  maar de computer was meedogenloos. Dick Niemantsverdriet werd 4de, Dick Reedijk 5de en Bert Bouman ,die maanden op vakantie was geweest, haalde toch nog een verdienstelijke 6de plek. De wedstrijdleiding,onder leiding van Corrie en Hannie, verdient ook een dikke duim . Top alles voor elkaar.

Volgende week begint de zomercompetitie en bij mooi weer spelen we weer buiten.

De stand

 

 

Rob

Jos


Ary