Quintus-Allez Tirer 4-14

Waarom begon het nieuwe jaar zo angstig voor de WCK spelers van Allez Tirer. Wat is de reden? Na 19 uur durfden sommige spelers niet met hun auto richting Kwintsheul te rijden. En toch, nergens een  melding van weerwolven, witte wieven of wat dan ook. Zou het dan toch rijangst of nachtblindheid zijn, of dachten ze nog steeds dat de aarde plat was en als ze voorbij Naaldwijk waren, dat ze dan de diepte zouden instorten? Kees was de enige chauffeur die alleen in de auto durfde te rijden. Tja hij hoeft niet bang te zijn want  driekwart van het Westland bestaat uit Dekkers of afstammelingen daarvan. Niet normaal hoeveel er rondlopen van die familie. In geval van nood hoeft  hij maar ” Dekkers” te roepen en uit alle gaten komen ze uit de grond of kassen gekropen om hem te helpen.

Gelukkig dat Jos, Ben en ook Dick hun voitures durfden te starten en als ware ridders naar de ijskoude steppes  van Kwintsheul durfden te rijden.  Jos en Bert wonnen met twee vingers in hun neus drie partijen. Bert legde met zijn glimmende en zware ballen alles op punt en Jos had nog tijd om rustig om zich heen te kijken en te genieten van het tireerwerk van de coach.

Hij had volgens Ben vaker moeten kijken, want die twee keer dat hij keek lukte het 100% maar de 30 x dat hij niet keek was het schieten om te janken zo slecht. Met zo’n schutter win je geen oorlog. Hélène en Sjaan speelden de sterren van de hemel.  De voorzitter had nog gemeld dat de vloerverwarming uitgevallen was. Hélène zweefde met haar wollen gevoerde warme boots over de ijskoude vloer en had geen last van wintertenen.

Hannie en Piet wonnen 1 partij. Piet zat stil in de kantine en genoot van zijn wijntje en Hannie zat zoals altijd aan een heerlijke kop thee en vertelde dat als ze thuis zou aankomen net voor het slapen gaan toch maar weer een kopje thee zou drinken. Zij is de uitvinder van dry january.  4 koppen thee op een avond! Ze heeft aandelen van Pickwick in handen.

Janny verving Riet omdat zij tijdens de oudejaarsavond vies gevallen was; dikke enkel, gekneusde rib, blauwe wang en tand door de lip. Zij speelde samen met Geert, zijn schoonmoeder wordt binnenkort 100 en heeft net als Kees meer dan 130 nazaten.  Onbevangen wonnen zij samen drie partijen. Geert wilde na de tweede partij aan het bier maar moest toch wachten tot na 23 uur voor hij een slok kon nemen. Hij wordt ziek van de woorden dry january. Kees en Dick wonnen twee partijen. Kees gaat binnenkort op vakantie naar Curaçao en volgens Ben ook naar Venezuela waar hij nog een straf moet uitzitten. Ben en Constantijn wonnen ook twee partijen, zij wilden na afloop absoluut niet de over de eerste partij praatten, omdat het bijleggen en ook het schieten om te huilen waren. Ben zeurt al twee maanden over nieuwe ballen en kon zijn ogen niet geloven toen hij Nella van Quintus met bronzen ballen zag gooien. Als een ekster bewonderde hij die glimmende ballen en vroeg hoe die ballen in de hand lagen. Nella was vandaag niet zo tevreden over de balancering terwijl ze zo mooi had opgepoetst met koperpoets. Ben is dol op schoonmaak maar ballen poetsen is toch iets teveel van het goede. Dus…..geen Unibloc boules.

De uitslag is natuurlijk gigantisch maar eerlijk is eerlijk Quintus gaf dapper tegengas en het balletje rolde deze keer richting Maassluis. Met maar liefst zes wedstrijden die met 13- 12 werden verloren kan Quintus met opgeheven hoofd terugkijken op een spannende en sportieve avond.

Voor de volledige stand klik op de link.

WCK uitslagen en stand

 

 

Enkele sfeerfoto’s,