Mereltoernooi 2023

Zeer geslaagd en goed georganiseerd Mereltoernooi 2023

Zondag 14 mei 2023. De zon schijnt en maar liefst 42 teams waren naar Maassluis gekomen om mee te doen aan het Mereltoernooi. De speelvelden lagen er prima bij.  Mooi om te zien dat er zoveel jonge spelers op het toernooi waren afgekomen. Een groot aantal zelfs van de nationale selectie. De wedstrijdcommissie had het allemaal goed voor elkaar en om elf uur kon er worden begonnen.  Vijf wedstrijden moesten er worden gespeeld. Allez Tirer was,  wat teleurstellend, op het eigen toernooi maar vertegenwoordigd met twee teams. Rob Noordergraaf speelde met Hans Roskam en Marcel Willems met Fred Jacobs.  Maar ook wel weer leuk dat de oud leden Dion Ista en Jeffrey van Rooijen van de partij waren.

Naar mate de dag vorderde werd het wat kouder, maar er werd nog steeds met vol enthousiasme gestreden. Om half zes waren alle partijen gespeeld en kon door de wedstrijdcommissie de stand worden opgemaakt.

Vier teams hadden alle vijf partijen gewonnen, maar de uiteindelijke winnaars werden met 54 pluspunten, Monique Bakker en Sander Beukers van Midi uit Delft. Een schitterend resultaat. Zij ontvingen uit handen van de wedstrijdcommissie het daarbij behorende kado en een prachtig beeldje van een merel. Rob en Hans werden 17e met drie gewonnen wedstrijden (+17). Marcel en Fred hadden twee partijen gewonnen en werden daarmee 24e. En zo kwam er een einde aan een prima georganiseerd Mereltoernooi, met vooral alle lof voor Corrie en Hannie van de wedstrijdcommissie. En natuurlijk dank aan de  keuken- en barbrigade.  Het was misschien soms even op de tenen lopen maar het is allemaal gelukt. Natuurlijk ook dank aan scheidsrechter Jacques Claassen Na afloop werd de accommodatie weer keurig opgeruimd door de nog aanwezige AT-leden en werd er nog even nagepraat en kon er worden teruggekeken op een mooi en gezellig toernooi.