Maandag 22 januari 2024 vierde 40+ toernooi

Maandag 22 januari was het weer een gezellig samenzijn bij Allez Tirer. 20 teams hadden zich bij de wedstrijdleiding gemeld om mee te doen met dit toernooi. Hans Roskam verving Corrie bij de wedstrijdtafel omdat Rob thuis met een flinke longontsteking zat. Ook de familie van Leeuwen was er niet vanwege ziekte. Beterschap!

Achter de bar stonden deze keer Nelly, Yvon, Nel en Piet . Natuurlijk ook een dankwoord aan onze scheidsrechter Jilles. Wat zouden we zonder hen moeten beginnen? Wat een kanjers.

Sommige partijen duurden meer dan 1 1/2 uur. Marijke en Sjaan vielen na hun vierde partij  uitgeput op de houten stoelen in de kantine. Ze hadden zelfs 3 partijen van anderhalf uur gespeeld inculsief pauze en vochten voor ieder puntje. Wat hadden ze gestreden. Niet te geloven. Ze leken wel een tweeling zo mooi in het rood. Of waren die truien in de uitverkoop??? 2 halen 1 betalen. Maar….. die truien stonden echt charmant.

Dan nu de prijswinnaars:

Op de eerste plek Cor Boon en Bert den Hartog,  4 winst en 41 pluspunten. Tjonge jonge wat kunnen die gasten boulen. 41 pluspunten!!!!! niet te geloven. Waarom spelen zij niet mee bij het Nederlands bouleteam? En niks geen poeha of kapsones.

Op de tweede plek Ben de Groot en Hans Meinders 4 winst en 19 pluspunten. Hans speelde weer met zijn prachtige gouden ballen en alles wat hij aanraakt, verandert in goud. Hij oefent thuis net als de Haagse ooievaar het staan op 1 been vertelde hij. Dat is dus zijn geheim zodat hij stokstijf stilstaat. Ben plaatst en schiet als een ware wereldkampioen. Wat een dreamteam. Het gaat niet lang meer duren of zij worden door onze koning geridderd.

Op de derde plaats Ben Sijstermans en Riet Sijstermans. 3 winst en 25 pluspunten. Iedereen zag meteen dat Riet alle punten maakte en Ben meer geluk dan wijsheid had. Wat was hij in zijn nopjes toen hij de eilandgangers eindelijk eens dik versloeg. Hoe vaak had hij er niet over gedroomd en vandaag ….. ( Cora appte nog dat ze op haar knieën nog een schietgebedje had gebeden) Dat is ware vriendschap!

Op de 4de plek Arie Plugge en Fred van Dijke. 3 winst en 21 pluspunten. Arie plaatste wonderschone hoge boules en Fred die super gestroomlijnd aan dit toernooi begon tireerde met speels gemak bijna alles raak.

Op de 5de plek Martin Kind en Marcel Willems. 3 winst en 19 pluspunten.

Martin die deze keer met zijn scooter aan kwam, stond ’s morgens nerveus bij de poort naar zijn autosleutels te zoeken. Hij was bloednerveus en moest bijna aan de zuurstof. Autosleutels???? terwijl hij net een scooter geparkeerd had. Hij doet de laatste tijd een beetje vreemd zei Marcel. Tja als je boules, die meer dan € 300 kosten drie weken later verkoopt voor € 60 dan mag er wel gesproken worden van een beetje raar gedrag. Gelukkig had hij nog extra boules waar hij beregoed mee gooide.

Dick was eerder vertrokken omdat hij misschien nog bij zijn schoonmoeder langs wilde. Niemand geloofde dat.

Jos straalde van oor tot oor omdat hij vandaag inviel voor Constantijn en hij niet ontevreden was over zijn prestatie. Hij wil de komende periode extra les van Ben.

 

 

We zien elkaar weer op 19 februari.

 

Enkele sfeerfoto’s