Het kersttoernooi 17 december 2023

Het kersttoernooi dat eigenlijk geen toernooi was. Gerda en Bert, die 45 jaar getrouwd waren, trakteerden op petit fours bij de  koffie of thee en dat ging erin als koek. De bal ging in de zak en iedereen, die zin had kon spelen tegen de tegenstander die uit de zak kwam. In de hal werden twee partijen gespeeld.  Twee partijen! Tja, dat is dus eigenlijk alles over het boulen. Toernooi??????  De wedstrijdleiding had deze keer een heel andere verrassing in petto. In plaats van een toernooi werd het een ” boule eten.”  Onder de bezielende leiding van alweer Corrie en Hannie stonden er voortreffelijke gerechten op tafel. Waar halen deze dames toch zoveel passie vandaan? Deze keer hadden ze de hulp ingeroepen van enkele Michelin koks met minimaal 4-sterren. Dat was ook wel te merken aan de gasten. Ademloos werd alles bewonderd. De bourgondische tafels waren rijkelijk versierd en gevuld met heerlijke spijzen. Wat een dreamteam; Roelien, Janny, Riet, Hannie en Corrie. Uitgedost met mooie schorten, professioneel bedrukt door de dochter van Roelien en Andre, serveerden ze hun delicatessen.

Jammer voor sommige enthousiastelingen die graag de recepten wilden weten. Nee, dames…  (geen enkele man meldde zich trouwens om iets nieuws te leren) de recepten blijven geheim. Achter de bar stonden twee voortreffelijke sommeliers of waren het  vinologen? Je zag meteen dat ze het enorm naar hun zin hadden. Ieder glas werd met liefde gevuld. Bij ieder bord lag ook een menukaart,

waar chefkok Jonnie de Boer uit Zwolle jaloers op zou zijn. Toen onze huis- diskjockey, Bert, James Overlast draaide werd het pas echt gezellig. Alleen Rioke bleek geen fan van James te zijn want toen de cd bleef hangen, kwam ze dat met een grote glimlach melden en hoopte ze op sfeervolle muziek. Nel had nog gehoopt dat ze een kerstlied mocht zingen maar die vlieger ging niet op. Er werd begonnen met een prosecco, daarna een amuse, hoofdgerecht, kaasplankje en als finishing touch nog ijs toe. Toen iedereen zijn of haar buikje goed gevuld had, kwam de vraag wanneer weer? Het dreamteam moest toen nog de afwas doen en niemand gaf antwoord. Het was een grandioze dag. Wat een opkomst. De wedstrijdleiding sloot de dag af met  iedereen vrolijke kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar toe te wensen.

Meerdere sfeerfoto’s

( de fotograaf kreeg het verwijt dat hij sommige dames erg weinig op de gevoelige plaat legde, daarom deze keer iets meer foto’s.) (Na oud en nieuw gaat minstens 2/3 de prullenbak in.)