Hegosnerttoernooi 2022

Wat een fantastische en oergezellige dag hebben we op zondag 6 november gehad. Hego sponsorde ook dit jaar weer de erwtensoep en de bruine bonensoep. Iedereen genoot van de soep van Landman, sponsor van ons dinsdagavond Landman Toernooi.Hannie en Corrie hadden het puik voor elkaar. Alles verliep vlekkeloos. Toen Hannie de prijswinnaars bekend maakte, werd het doodstil. De prijzen 1 tot en met 3 gingen allemaal naar dames. Eigenlijk niets bijzonders, ook al keken sommige heren op hun neus. Het niveau van de meeste dames zit de laatste tijd behoorlijk in de lift. Rioke mocht als ware kampioen met de grote pollepel de erwtensoep opscheppen. Ze kreeg een grappige schort met de tekst “ opschepper van de dag “ erop. De terechte “ snertkoningin” . Ze wist op de millimeter nauwkeurig haar boules keer op keer te plaatsen. Zo zie je maar wat training en een goede ooghandcoördinatie niet allemaal teweeg kan brengen.

De prachtige wisselbeker mag ook dit jaar weer naar het appartementencomplex de Engel. Gelukkig heeft Rioke een cabriolet en kan ze met het dak open de wisselbeker vervoeren. Sjaan, onze Zoetemelk, werd net als vorig jaar tweede. Er verscheen toch een kleine glimlach omdat ze misschien geen behoefte had om net als in 2019 de soep op te scheppen. Leny mocht als nummer drie haar prijs in ontvangst nemen. Tot ieders verbazing koos zij voor een Leffe pakket en niet voor de chocolade. Rob, de nummer 4 en eerste man die in de prijzen viel, kreeg een schaal met chocolade vruchten.
Na afloop waren het ook deze keer weer de dames die keurig netjes alles opruimden en ook de afwas deden. De meeste heren zaten er helemaal doorheen, hingen op hun stoel uit te puffen van al dat lekkers  en menig t-shirt stond dan ook erg strak gespannen.
Achter de bar stonden Ben en Riet. Riet verzorgde de gasten met koffie en versnaperingen en Ben kletste zoals zo vaak weer veel te veel.
Het winnaarsschort was een succes met dank aan studio Something Elze voor het mooie borduurwerk.
.