Hego Snerttoernooi 2023

Op zondag 5 november vond het jaarlijkse snerttoernooi, gesponsord door Hego, bij Allez Tirer plaats.

Maar liefst 44 leden deden er mee met het toernooi. De zaal was goed bezet en op alle binnenbanen werd gespeeld, zelfs meerdere tripletten.
De wedstrijdleiding, Corrie en Hannie, had zich enorm uitgesloofd en menig speler was blij dat hij of zij niet met de beker naar huis mocht, maar meteen aan de overheerlijke erwtensoep kon beginnen. De winnaar, Hélène Winterswijk (2 gewonnen,+17 ) kreeg een mooi schort voorgehangen met de tekst OPSCHEPPER erop en zij kon eerst alle spelers bedienen. Goed gevulde mokken soep met worst gingen razendsnel vanuit de hal naar de kantine. Leden of donateurs, die het niet zo op snert hadden voorzien, hadden het geluk dat er ook bruine bonensoep geserveerd werd. Hego sponsorde de soep ook dit jaar en de wedstrijdleiding was zo slim geweest om de soep bij slagerij Landman te halen. Roggebrood met katenspek maakte de lekkernij compleet. Bijna werden er vingers afgelikt of zelfs opgegeten, zo lekker vond men de soep. De barbezetting bestond deze keer uit Piet en Joke en het leek of zij jaren in de horeca hadden gewerkt. Wat een team, er gingen stemmen op dat zij het iedere keer mochten doen.
Hans Eijsackers eindigde op de tweede plek. (2 gewonnen,+ 16) Hij straalde als een kind zo blij. Frits Osthoff werd derde . (2 gewonnen,+15) Hij had de mazzel dat hij samen met Hélène de eerste partij speelde en met twee vingers in de neus zijn partij won. Er waren deze keer ook vier prikprijzen: Peter, Koos, Coby en Cor waren de gelukkigen.
Hans die nog aan het uitrusten was van de NPC en die speciaal met Anneke voor de bruine bonensoep kwam, haalde na afloop met een enorm dienblad heel wat lege mokken op.
Wat een toernooi en wat een geweldige sfeer. Iedereen was het er over eens dat het erg gezellig en lekker was.
De volledige uitslag staat bij toernooien.
Enkele sfeerfoto’s