Feest

Zaterdag 11 juni vierde Allez Tirer met veel leden, donateurs, partners en twee hondjes het 30 jarig bestaan. (heb ze niet allemaal geteld, maar moeten er meer dan 70 zijn geweest)

Jammer genoeg namen we deze week ook afscheid van drie leden, Jan, Meerten en Gerda.

 

De voorzitter opende om half drie het feest.

Samen met de secretaris had hij een ongedwongen programma bedacht waarin plaats was voor een sportief balletje gooien, een hapje en een drankje. Er werd “ bal in de zak” gespeeld, en ook werden er spontaan teams samengesteld die het aandurfden om tegen elkaar te spelen. De enige echte  ” broodboulers” , Marcel en Attie , speelden zelfs een tête a tête. Meestal meldt Marcel dan de stand met veel bravoure, maar nu fluisterde hij bescheiden dat het 13-12 was geworden (voor hem).
De voorzitter was blij verrast dat er nog enkele  leden (Jannie van Dijke en Geert van Velzen) van het eerste uur aanwezig waren.
Bert had nog wat oude krantenknipsels van zolder gehaald waar smakelijk om gelachen werd.
Dirigent  Jan had ons oude clublied nieuw leven ingeblazen en wist iedereen enthousiast te maken om uit volle borst mee te zingen.
Op de wijze van FALDERIE, FALDERA zette hij het clublied met zijn warme volle stem in en echt iedereen zong mee. Rondkijkend en luisterend was ik erg onder de indruk. Tja mensen, er zijn veel boulers die beter zingen dan…..dacht ik eventjes .
Voor alle leden die er niet waren.
Componist Jan Scholte had de tekst van Akke van Es iets aangepast.
Ja gooi je bal er nu maar bij
Op de baan op in het grind
En speel een fijne boules partij
in-de-zon of in de wind
REFREIN
Al-lez -Ti-rer
Onze club, die bestaat nu dertig jaren
AL-lez – Tir-rer
En we gaan nog langer door.
Strek armen uit en concentreer
Zo nodig, zeg geen nee,Sportiviteit daar staan wij voor,
Wij zijn Allez Tirer
REFREIN
Vandaag vieren wij allen hier
Het feest van 30 jaar
Van harte saam gefeliciteerd,
Dat wensen wij elkaar.
REFREIN 2x
Op de wijze van FALDERIE, FALDERA zette hij het clublied met zijn warme volle stem in en echt iedereen zong mee. Rondkijkend en luisterend was ik erg onder de indruk. Tja mensen, er zijn veel boulers die beter zingen dan…..dacht ik eventjes .
Gelukkig was er ook nog tijd om mensen letterlijk en figuurlijk in het zonnetje te zetten.  Atty en Marcel werden in de brandende zon bedankt voor al het werk dat zij de afgelopen jaren voor de club hebben gedaan. Marcel omdat hij 7 jaar lang de scepter zwaaide over wedstrijdzaken en Atty omdat zij mooie fruitmanden maakte voor alle zieken .
Marcel kreeg zelfs een orde van verdiensten. Wedstrijdzaken was zijn “kindje” , hij stond er mee op en ging er mee naar bed. De wedstrijdcommissieleden werden na het eten van zijn pap iedere morgen via de telefoon op appel geroepen.  Menig uurtje zat hij achter de pc om formulieren in te vullen. Atty verzorgde en vertroetelde hem iedere keer. Steevast kreeg hij twee mandarijntjes mee om de zware job te klaren. De leden van Allez Tirer bedankten hem met een daverend applaus en de voorzitter overhandigde Atty een mooi bloemstuk en Marcel kreeg een cadeaubon. Die bon kan hij inleveren bij Landman om zijn geliefde saté te eten.
Samen gaan ze na de staaroperatie van Marcel ( hij tireerde niet meer 100%) naar Frankrijk. Wat een passie en wat een inzet voor de club. Chapeau!! Bedankt voor alles.
Slagerij Landman had de mobiele barbecue uitgepakt en het duurde niet lang of er stond een rij met geduldig wachtende boulers.
Heerlijke saté hamburgers en  nog veel meer lekkers gingen op de grill. Er was salade, brood en heerlijke sausjes.
Leny, Hannie en Hennie verzorgden de drankjes. Wat een kanjers.
Het was super verzorgd. Rond 19.00 uur vertrokken enkele oudgedienden ( bedtijd) terwijl de fanatieke “ vleugel” van de vereniging besloot om nog een derde partij te spelen.
Foto’s volgen nog.
Bedankt!