BoulLier-Allez Tirer 8-10

Wat een avond. De eerste ronde 3-3 en na de tweede ronde stond AT achter met 7-5

Als aangeslagen boksers wachtend op de definitieve k0-klap werd er begonnen aan de derde ronde. Maar …… als een feniks verrees AT uit de as. Doordat 5 van de 6 partijen gewonnen werden, was de eindstand toch in het voordeel van AT.

De teamcoach, die zelf de eerste en tweede ronde beroerd speelde, was helemaal van de leg. De hele dag oppassen was toch wel erg zwaar voor hem,  terwijl Riet toch het meeste had gedaan en er weinig last van had. Zij schoot en plaatste wel goed. Gelukkig herpakte hij zich in de derde ronde. Perfect geplaatste ballen en wonderschone carrreau’s zorgden voor een goed gevoel.

Hannie en Piet hadden de pech dat ze steeds tegen de sterkste tegenstanders moesten. De loting pakte deze keer ongunstig uit.

Het team Jos en Bert ging als een trein. Bert had de hele middag met zijn keu en pomeransen gespeeld en tijdens de drie uur biljarten had hij geen partij gewonnen. Zou die misère  doorzetten? Absoluut niet. Jos showde nog uitvoerig zijn nieuwe tenue en Bert draaide met een simpele handbeweging zijn snorpuntjes bij. Wat een souplesse en wat een techniek. Soepel door de knieën en Jos die 100% raak schoot. Wat resulteerde in 3 gewonnen partijen.

Hélène en Janny wisten ook 3 partijen te winnen. Wat een koppel. Janny zweefde over de baan. De chiropracticus had wonderen verricht. Hélène laat zich nooit van de wijs brengen en boult al jaren op een hoog niveau.

Bert en Gerda wonnen twee van de drie partijen en nadat Gerda Bert na de tweede partij stevig toegesproken had, schoot hij met zijn 800 gram kanonskogels weer alles van de baan. Met zijn typische grote grijns stapte hij tevreden van de baan en liet hij mooie foto’s van de nieuw, gekochte auto zien. Wij wensen hem en natuurlijk ook Gerda veel veilige kilometers.

Dick en Kees wonnen de laatste partij. Wat een progressie maken zij de laatste tijd door. Kees beweerde zelfs dat als hij naar Curaçao gaat, hij met gemak de rol van piloot bij Corendon kan overnemen om voor de wedstrijd van de WCK in februari terug te vliegen en Annemiek als stewardess fungeert.  Dick hing aan zijn lippen en geloofde alles wat Kees vertelde.

Onder het genot van een drankje en een stukje worst of kaas kwam er nog 1 ding aan het licht. Ben is als enige man snorloos van de hele groep.  Echte boulers hebben volgens meerdere dames een baard of snor. Hij moet zich scheren van Riet anders prikt het te veel. Als compensatie heeft hij deze week een amulet gekocht. Dus….als dames willen kijken wat hij gekocht heeft….maak een afspraak.

De spelers van BoulLier toonden zich ware en sportieve gastheren( en ook 1 dame).  Rond 22.30 uur werd er afscheid genomen en we zien wij elkaar op 11 maart in Maassluis

De volgende WCK ontmoeting is op 20 november thuis tegen Verburch 97. De indeling volgt nog.

Enkele sfeerfoto’s