Bericht NJJB 18 mei

NJBB

 

Het hing al in de lucht, maar de aangekondigde versoepelingen gaan definitief door. Dat heeft enkele (positieve) gevolgen voor onze sport.

Terrassen
Verenigingen met een sportaccommodatie die alleen open is voor sporters en benodigde vrijwilligers worden geadviseerd om contact op te nemen met de gemeente over een eventuele opening van het terras. Het is namelijk afhankelijk van de specifieke situatie of het mogelijk is om het terras te openen.

Buiten sporten
Buiten mogen personen tot en met 26 jaar op sportaccommodaties in teamverband blijven sporten zonder dat ze 1,5 meter afstand in acht hoeven te nemen. De competitie ligt wel stil. Onderlinge wedstrijden binnen de eigen vereniging zijn wel toegestaan.

Iedereen vanaf 27 jaar mag buiten alleen sporten op anderhalve meter afstand en de groepsgrootte bedraagt maximaal 30 personen, of dusdanig minder dat de 1,5 meter afstand kan worden gewaarborgd.  Voor deze groep geldt dat toernooien alleen mogelijk zijn met leden van de eigen vereniging.

Binnen sporten
Binnen mag ook weer worden gesport. Er mogen maximaal 30 personen aanwezig- zijn, of zoveel minder om de 1,5 meter afstand te waarborgen. In groepjes van maximaal twee (tête-à-tête) personen mag worden gesport en dient te allen tijde de 1,5 meter afstand te worden gewaarborgd.

De 1,5 maatregel en de groepsgrootte geldt niet voor kinderen tot en met 17 jaar. Daarnaast moet binnen iemand van 13 jaar en ouder een mondkapje dragen bij het naar binnen gaan en weggaan. Maar het mondkapje mag af tijdens het sporten. Verder zijn kantines en kleedkamers zijn gesloten.

Reserveren, registratie en een gezondheidscheck zijn verplicht bij het binnen sporten. Voor reserveren kan worden volstaan met een overzicht waarin te zien is wie wanneer op de accommodatie aanwezig is (geweest).