AT vs Verburch 11-7

Als jonge veulens zo blij  gingen de spelers van Allez Tirer tegen Verburch op maandag 20 november ten strijde. Jos was herstellende van een stevige keelontsteking en dat was goed  te merken. Hij had heel wat paracetamol op en stond stijf van de adrenaline om eindelijk weer eens zijn gooi-kunsten te mogen vertonen. Waar hij de souplesse vandaan haalt mag Joost weten maar hij was bijna de oude Jos. Hij speelde deze keer met Gerda omdat Bert geblesseerd was. Bert had de bardienst op zich genomen en serveerde heel wat hapjes en drankjes. Hij werd vergeleken met Robert van Beckhoven.  Sommigen vonden dat alleen het stukje van de voornamen enige gelijkenis vertoonde. Gerda moest duidelijk wennen aan Jos en Jos moest wennen aan Gerda. Bij de tweede partij was er enigszins sprake van chemie. Gerda kwam met rode wangen de kantine in en ze was duidelijk verhit   “Gewonnen” riep ze bescheiden.! De derde partij verliep helemaal miraculeus.  Met 12-0 achter staan en dan terugkomen tot 12-11  en  toch verliezen met 13-11. Dit had beter verdiend.Het  geeft wel aan wat voor vechtlust deze twee bezitten.
Henny showde zijn nieuwe tenue als een ware mannequin. Hij bleef ronddraaien. Het spiksplinternieuwe t-shirt stond hem beeldig en slim of zelfs sluw als hij is had hij extra ruimte genomen xxxxl  om hele hoge boules te gooien. Een lust voor het oog ( de hoge ballen worden hier bedoeld). De spelers van Verburch hielden hun adem in toen ze hem  herkenden. In zijn jonge jaren had hij ook daar zijn schone kunsten van het petanque spelen vertoond. Er ging een angst rilling door de Verburchse gelederen. Zijn maatje Bert dartelde als een jonge hond om hem heen en keek hoe technisch mooi hij af en toe pointeerde.  Technisch perfect maar de geoliede trein haperde en kwam zelfs tot stilstand en er moest van tactiek gewisseld worden. Bert moest plaatsen en Henny ging schieten. Pfff op het nippertje wonnen ze toch nog twee partijen. Leny speelde deze keer met Hannie. Ze gooide afgelopen donderdag op baan acht ballen met zoveel effect dat het leek of zij  bij de Nederlandse selectie behoorde.. Vandaag ging het moeizamer. Hannie had nog geprobeerd om Ben om te kopen. Ze wilde graag op baan 8 spelen. Tja baan 8 is de makkelijkste baan. Ben keek haar boos aan, de gedachte alleen al dat hij misschien corrupt zou. brrrr
Hélène en Janny speelden ook vanavond weer de sterren van de hemel. Een lust voor het oog zoals die twee overleggen, plaatsen en schieten. Een echt “dreamteam.”
Kees en Dick wonnen twee partijen, maar toen Kees het over kezen had lang geleden in Den Haag was Dick van slag. Hij dacht dat het meervoud van Kees was en tijdens de laatste partij was hij continue aan het afvragen wat het toch zou zijn. Tja dan moet je het niet gek vinden dat je de laatste partij verliest.
 Op de terugreis uit België werden Ben en Riet gebeld met de vraag of zij konden invallen. Ben die de laatste tijd wel erg bijgelovig wordt speelde met de kleine ballen van Riet. Ze passen beter in zijn handen zegt hij. Ben van Verburch vroeg aan Riet hoe het mogelijk was om het bijna 50 jaar met Ben van AT vol te houden. Hij was na 5 minuten al stapelgek geworden. Wel adviseerde hij nog om staatsloten te kopen , want zoveel geluk had hij nog nooit gezien. Ben antwoordde dat het toch duidelijk aan de ogen van de andere Ben lag. En waarachtig Riet en ook Ben speelden weer grandioos. Het lek lijkt gedicht en met enorme grote glimlachen passeerden ze spelende spelers op weg naar de kantine.
Volgende week, 27-11 spelen we uit tegen ‘s- Gravenboules.
Totale stand is ook te zien bij wedstrijden en dan naar competities of klik op de link hieronder.
Enkele sfeerfoto’s