Allez Tirer- Westlandia 6-12

Oei, Allez Tirer kreeg een tik op de neus bij de eerste wedstrijd van de WCK.

Om in voetbaltermen te spreken….dit mag niet op dit niveau gebeuren en toch….gebeurde het.  Er was weinig chemie bij sommige spelers en de coach leek sprekend op de trainer van onze hoofdstedelijke club. Machteloos en stuurloos. Gelukkig haalden zijn spelers nog 6 punten. Er werden al enkele witte zakdoekjes tevoorschijn gehaald, maar die waren voor de tranen.
Tactisch is er ruimte op verbetering. Met de laatste bal schieten en dan ook nog je eigen boule vol en hard raken en daardoor 5 punten weggeven is wel een beetje dom, Ben. Hannie had deze keer erg veel aan haar hoofd. De gasten moesten verzorgd worden en haar concentratie zat in de ballen gehakt ipv. in haar boules. ( zei ze.) Was het dan alleen maar kommer en kwel? Nee natuurlijk niet. De balletjes gehakt waren verrukkelijk en Henny en Bert en ook Sjaan en Hélène wonnen twee partijen. Riet en Geert en Jos en Ben wonnen 1 wedstrijd. Riet ontdekte in de kronieken van de WCK dat de clubontmoeting vorig jaar ook eindigde in 6-12 en dat onze razende reporter toen ook sprak van “ oorwassing”.
Westlandia had dit jaar een geheim wapen. De broer van CMvLH ontpopte zich als een ware killer op het veld. Als twee druppels water en met dezelfde boulesgenen behept, wist hij met dodelijke eenvoud het sterrenteam van Allez in het stof te doen bijten. Dick en Kees hadden afgelopen vrijdag nog zo goed getraind, maar stonden een beetje bedroefd te kijken hoe het mogelijk was dat ze zo afgedroogd werden.  Aan het einde van de avond verscheen er bij hen toch een glimlach en kreeg de coach toch weer het vertrouwen. Ze genoten van de dubbeldrank en een overheerlijke Hertog Jan.
Piet was vermoeid van achter de bar staan en wilde net als Hannie dat er in het stukje dat geschreven zou worden in ieder geval iets komt te staan van…..Als je klaar bent met je partij, ga dan aub naar de kantine en verzorg de gasten met een drankje of hapje als zij daarom vragen dan kunnen Hannie en ook Piet, de volgende keer bij thuiswedstrijden,  weer fris en fruitig meedoen op dit niveau.
De spelers van Westlandia bleven na de laatste partijen nog genieten van een drankje. Ze vierden de overwinning en de meeste spelers van Allez Tirer waren deze keer snel met de staart tussen de benen naar huis vertrokken.
Op 25 oktober speelt het team tegen BoulLier. Laten we hopen op een beter resultaat.
In manibus vestris victoria est, oftewel in goed Limburgs de overwinning ligt in jullie handen.