Allez Tirer vs JBV Zoetermeer 4-4

Roald Dahl zou gezegd hebben dat het koud was in de hal, maar met thermo ondergoed, lange pyjamabroek onder de spijkerbroek, twee vesten, ijsmuts en handschoenen aan, was het gewoon een beetje fris. In de kantine was het warm en Piet, die achter de bar stond,  amuseerde zich geweldig met zijn favoriete Ierse muziek en goedlachs serveerde hij menig kopje thee en voor de verkleumde spelers ook nog warme soep.
De gasten uit Zoetermeer traden aan met hun  sterkste team inclusief 1 reserve speler. Tot ieders verbazing stond AT na de eerste en tweede ronde met 3-2 voor. Een ongekende luxe, omdat alle spelers de afdroging niet vergeten waren bij Zoetermeer thuis.
In de laatste ronde onderging Zoetermeer een metamorfose en kwam het ijzersterk terug. Gelukkig  behaalde AT  nog 1 punt, zodat de eindstand 4-4 werd.
De gasten markeerden het butje met een <‘tje  volgens de regels van de NJBB. Hans vroeg nog aan een pointeur of hij dat met zijn eigen stokje deed. Stoïcijns plaatste deze de bal keurig bij de markering. ( zie foto)
Ger speelde deze keer met Hannie en hij won 2 doublettes en 1 triplette en Hannie won 2 doublettes. Door een wonderlijke tireerbal van Ger schoot het butje  in de beslissende menne zeker 15 meter haaks het speeldveld in en dat pakte grandioos uit. De tegenstanders hadden geen boules meer en daardoor  werd het een makkelijke overwinning omdat de laatste drie boules  eenvoudig bij het butje gelegd konden worden. Marcel speelde deze keer met Anneke en zij wonnen 1 doublette en 1 triplette. Hans en Ben wonnen 1 doublette. Er waren deze keer ook supporters. Nelly en Dick Reedijk kwamen precies op tijd om de teams aan te moedigen en Hans en Anneke hadden familie uitgenodigd die vol bewondering langs de kant van de hal stonden te kijken en menig ooh  en aah  en wowww  lieten horen. ( Hans heeft een verpletterende indruk bij zijn schoonzus en zwager gemaakt want hij gooide ook wel heel goed die partij)
Na de laatste ronde  kwam Rob met zijn trouwe viervoeter  de verwarming in de hal uitzetten en harkte hij daarna het speelveld keurig aan. (Bedankt kanjer.)
Bij een heerlijk biertje, droog wijntje, een sappig mandarijntje en uit de frituur ook nog een smakelijke snack werden de wedstrijden grondig geëvalueerd. De volgende keer wordt er uit tegen Vlaardingen gespeeld en zal het team het zonder captain Marcel moeten doen omdat hij zijn zorgverzekering in zwaar weer gaat brengen. Hij ondergaat voor de tweede keer een staaroperatie.
De stand is te vinden op de website bij competities. (Sorry voor alle bijvoeglijke naamwoorden. Het zijn er deze keer wel erg veel.)