Allez Tirer- Mon Boule 15-3

In een frisse hal moest AT aantreden  op maandag 23 januari tegen Mon Boule uit Monster. Rond twee grote tafels namen de thuisspelers en ook de gasten plaats en nuttigden eerst een warm drankje. Gelukkig had iedereen, behalve de jonge Spencer, al zijn of haar AOW gehad.

Er werd vrolijk en levendig met elkaar gekletst. De teamcaptain had voor deze keer een verrassende opstelling in huis.              Geert en Hannie vormden een onverslaanbaar duo. Ze wonnen alle partijen en ook  Ger en John wonnen met overmacht drie partijen. 3 plus 29. John had zelfs ruim de tijd om aan Riet te vragen waar de vakantie dit jaar naar toe zou gaan. Riet fluisterde dat  op haar to -do -list nog een bootreis staat met de Henri Dunant van de Zonnebloem omdat daar takelliften aanwezig zijn . Ger, die toch zeker op 2 meter afstand zat, schudde van het lachen. Hij visualiseerde het toekomstig gebeuren zeker.              Hans en Anneke verloren de eerste partij, maar zoals zo vaak bij Hans kwam daarna de dieselmotor bij hem goed op gang. Hij beloofde achteraf dat hij op vrijdag extra training zou nemen. Anneke heeft dat gelukkig niet nodig en blijft fijn thuis naast de verwarming zitten.                                                                                                                                                                                         

Jacques was deze keer gekoppeld aan Riet en dat bleek achteraf een meesterzet van de coach. Alle twee uit Limburg afkomstig en het Limburgs vloeiend sprekend besloten ze om in het dialect te communiceren. De spelers van Mon Boule begrepen Jacques niet toen hij zei: “Lik dee bal ma hie.” ( leg die boule hier) Ze dachten dat Riet aan de bal moest likken en vonden het wel erg onsmakelijk.                                                                                                                                                                                                    Sjaan en Helene verloren 2 partijen en dat had toch echt te maken met de vreselijke hoest die Helene de afgelopen weken parten had gespeeld. Haar conditie was nog niet op orde.

Constantijn en Ben wonnen drie partijen. Ben keek vaak met bewondering naar het knappe tireerwerk van Constantijn. Met zulk gemak schoot hij ballen weg en ook troostte hij Ben als die weer eens een bal op 1,5 meter van het butje pointeerde.    Achter de bar stonden deze keer de nog jonge Gerda en Bert . Nog geen AOW. ( Ze weten niet wat ze missen) .Ondanks een dag vol noeste arbeid serveerden zij een lekkere kop koffie en ook kreeg iedereen nog een overheerlijke warme bitterbal. Wel bleven ze heel slim vanachter glas de verrichtingen gadeslaan omdat het in de bestuurskamer natuurlijk lekker warm was en aan de grote glimlach van Gerda is duidelijk te zien dat zij en ook Bert het reuze naar hun zin hadden

De uitslag werd 15-3 en daarmee staan we bovenaan.

De volgende wedstrijd bij Westlandia op 6 februari. ( ook als staat er 13-2)

 

WCK 9e ronde