7 juli open dag bij Allez Tirer

Kom op 7 juli een balletje gooien bij Allez Tirer

 

Op zondag 7 juli vanaf 13.00 uur organiseert jeu de boules vereniging Allez Tirer de eerste van de drie open dagen op haar terrein aan de Albert Schweitzerdreef 473 te Maassluis. Iedereen, jong en oud, die wil weten wat jeu de boules inhoudt, is van harte welkom. Op iedere eerste zondag in de maanden juli, augustus en september zijn belangstellenden van harte welkom. Jeu de boules is eenvoudig te leren, maar er komt meer bij kijken dan alleen maar een balletje gooien.  Wij zorgen voor begeleiding, een lekkere kop koffie of thee en ook voor boules. Aanschaf van dure kleding of boules is dus helemaal niet nodig.

Hopelijk schijnt op 7 juli de zon. De weergoden zitten dit jaar niet altijd mee, maar gelukkig kunnen we nog uitwijken naar onze Boulodrome.  Petanque, in de volksmond jeu de boules, is toch het leukst als de zon schijnt.

Mensen, die dit jaar op vakantie naar Frankrijk gaan, zullen het spel zeker op een plein of op de camping zien. Jeu de boules is laagdrempelig. Bij voetbal zie je vaak dat spelers stoppen rond hun veertigste of overstappen op walking voetbal. Bij jeu de boules maakt leeftijd of genderidentiteit niets uit. Iedereen kan van iedereen winnen.

Na het boulen wordt er genoten van een drankje en een hapje. Jeu de boules wordt individueel gespeeld, in doubletten, of in drietallen, tripletten. Iedere vorm heeft zijn charme. Wie het eerst 13 punten op het scorebord heeft staan mag zich de winnaar noemen. En niet te vergeten het “apres boules”, in de zon of anders onder het bladerdek in de schaduw, napraten over de gewonnen of verloren partij en samen mooie herinneringen maken.

Ons clubgebouw staat aan de Albert Schweitzerdreef 473. Bij Allez Tirer kan het hele jaar zowel binnen (10 banen) als buiten (27 banen) een balletje gegooid worden.

Bij Allez Tirer wordt op meerdere momenten van de week gespeeld.  Op zondag- en vrijdagmiddag spelen we oefenpartijtjes. Deze middagen zijn prima geschikt om eens mee te spelen.

Op onze site : www.alleztirer.nl kunt u alle informatie en nieuws over onze club terugvinden.