40+ plus maandagcyclus

Maandag 11 december speelden er 23 teams mee bij het 40+ toernooi. Jammer genoeg deze keer een vrijloting en ook een wachtpartij. Ben en vooral Hans van DGW ( 3 winst en 19 punten) vonden het naar de misdaad ruiken dat zij tegen Ronald en Fred moesten spelen ook van DGW.  Het was geen misdaad….echt niet. Deze gasten ( zien er wel erg jong uit) zijn gewoon keigoed. Ronald heet niet voor niks van Dijk. Hij gooide als een dijk en Goulooze, ( spreek je uit als gauw loos, was ook echt zijn ballen snel loos(synoniem voor kwijt). Met maar liefs 4 winstpartijen en een plus van 34 waren zij de winnaar van het toernooi.

Marjan en Willem hadden exact hetzelfde saldo maar in de eerste partij hadden zij minder winstpunten behaald. Zij waren nummer 2. Willem stal de show met een leuke alpinopet met daarboven een butje. Willem heeft dezelfde kapper als Dick Klaasse. Wat een souplesse en precisie. Marjan plaatste en Willem schoot. Omdat het zo makkelijk ging vergat Willem zelfs een bal te gooien. Jilles knikte heftig van nee toen de cirkel weer oppakt werd. Ach het maakte niks uit.

 

Toen Cora binnenkwam steeg de temperatuur in de kantine meteen met enkele graden. Ze vertelde dat ze net uit bed kwam en nog “bedwarmte” had. Wat dat mag betekenen????

  

Cora en Huib  werden deze keer  3de.  Ze wonnen 4 partijen met een plus van 25. Cora zette echt alle middelen in om met een prijs naar de Lier te gaan. John en Ger die bij een grote voorsprong al helemaal in feeststemming waren, kregen het deksel op de neus. Cora showde haar derrière en zowel John als Ger die toch eigenlijk een thuiswedstrijd speelden, ( 3 winst en 17 punten) gooiden werkelijk geen bal meer. Als aan de grond genageld keken ze elkaar aan. Zoiets hadden ze op de eilanden nog nooit meegemaakt.

 

In de pauze deelde Cora aan intimi ook nog prachtige pennen uit met inscriptie. “30 jaar pedicure”. Ben had zowat tranen in z’n ogen toen hij overgeslagen werd. Hij dacht dat hij altijd heel intiem met haar was. Geheimen delen, de eerste nieuwtjes meteen doorvertellen, appen, mailen en nog veel meer. ( zal jullie de details besparen.) . Riet en Ben, die toch al beroerd gooiden en zelfs 1 wedstrijd de billen van Fanny moesten kussen, werden toch nog verblijd met twee mooie pennen.

 

Ben en Hans van DGW werden verdienstelijk 4 de. Drie winst en 19 plus . Hans heeft erg glimmende ballen. Ze lijken wel van goud. Hij hield ze angstvallig vast en zelfs als hij zijn tovermeetlint uit zijn zak haalde keek hij met 1 oog naar z’n ballen en met het andere oog schatte hij de afstand. Het viel wel op dat hij vaak op punt lag. Grapje hoor!  Gouden ballen en goudeerlijk!

Alle spelers van AT hadden wel medelijden met Dick. Hij mag 12 december niet met Gerda mee naar de kerstmarkt in Valkenburg. Ik denk ook niet dat hij met een kerstmuts of engeltje thuis zou komen. Gerda en Dick werden 5de. Ze  wonnen 3 partijen met een plus van 19.

 

Sjaan en Marijke gingen strijdend ten onder.  3 gewonnen en 6 pluspunten. Bravo. Met een brede glimlach kwamen ze tevreden in de kantine en deden zich tegoed aan vlees, kaas en kaasstengels.

Hennie had veel last van haar verkoudheid en gooide niet best. Hannie kon het niet alleen rechtbreien en samen verloren ze vier partijen. Gelukkig werd Hannie stevig begroet door haar hondje dat uitbundig kwispelde en ze vergat spontaan al het verlies.

Allez Tirer viel bij het vorige 40+ nog behoorlijk in de prijzen maar deze keer absoluut niet. Het sterrenensemble Bert en Henny kon geen potten breken. Wat ze ook probeerden, niks hielp. Henny evalueerde aan de bar, toen het toernooi afgelopen was, erg uitgebreid zijn speciale gooitechniek. Trees en ook Leny luisterden aandachtig. Hélène en Janny wonnen deze keer maar twee partijen en werden tiende. Bij de voetbal zouden ze zeggen. ” ruim in het linker rijtje”.

Henk en Marion vielen net buiten de prijzen. Henk had wat last van zijn arm omdat hij een bekende ‘s- Gravenzander is geworden. Heel het Westland kent hem na die geplaatste foto op de website van AT. Waar hij ook komt, hij moet steeds terugwuiven. Cor en Toon van ‘s- Gravenboules bestuurden de boulodrome deze keer wel heel uitgebreid. Ze stonden bij iedere baan naar het grind te kijken en wilden van Ben weten welke baan het meest geschikt was om te knikkeren.  Cor bekende dat hij die slimmigheid wist omdat hij de wedstrijdverslagen las. Tja dat gaat Ben deze keer absoluut niet verklappen.

Laten we hopen dat Hennie en Loes  Huis in ’t Veld ook een leuke middag hadden en dat ze genoten hebben van de prachtig versierde kantine. Ze zijn en blijven altijd sportief en vrolijk!

Achter de bar stonden Nel, Nelly en Yvon. Geweldig wat een inzet. Zoals zij iedereen van een drankje en hapje bedienden. Het leek wel of ze jaren in de horeca hadden gewerkt. Ad kwam ook nog de banen harken. Chapeau!

   

De arbiter, Jilles en ook de wedstrijdleiding, onder de bezielende leiding van Corrie, maakten van deze dag weer een juweeltje. Namens alle spelers BEDANKT.

Hele fijne feestdagen en hopelijk zien wij elkaar weer op 22 januari.

 

Eindklassement.

 

 

Enkele sfeerfoto’s (sorry maar veel foto’s waren onduidelijk)