40+ cyclus 18 maart

Het laatste 40+ toernooi van dit seizoen. De hele dag scheen de zon en toch werd er tot groot verdriet van menig speler binnen gespeeld. Nog drie weekjes wachten en dan mogen we weer naar buiten. Gelukkig waren de banen in de boulodrome nat zodat het weinig stofte. Er waren deze keer maar 18 teams. Veel zieken, geblesseerden en vakantievierders hadden afgezegd. De wedstrijdleiding, onder leiding van Corrie, opende om half 11 het toernooi.

Binnen een poep en een zucht waren alle banen bezet en hoorde je het vertrouwde geluid van ijzer op ijzer als er geschoten werd. Dat geluid heeft toch iets magisch voor elke bouler. Een carreau of een loepzuiver, geplaatste boule is voor iedereen toch het mooiste. De tegenstander kijkt je aan en prevelt dan.” Wowwww mooie bal of wat een schot.”

De tafel waar veel spelers van DGW zaten, wilden van Ben weten waar Riet was. Ze lag thuis op de bank met pijn in de rug was het antwoord. Hans ( van DGW)vond het enorm zielig dat Riet er niet was, maar kon het niet laten om toch naar zijn maatje Ben van DGW te knipogen en zich rijk te rekenen. ” we hebben eindelijk een kans”… Jaap, die zijn  hoed deze keer in de auto laten liggen, vond het een vreemde zin, maar merkte al snel dat het een grap was. Hij speelde met Fred en zij hadden het reuze naar de zin.

In de hal was de kleur en rood sterk  aanwezig. Cora, Huib, Anna , Marijke en Sjaan showden hun tenues met verve. Marijke en Sjaan speelden een partij van bijna anderhalf uur. Met 12-13 verliezen is absoluut geen schande. Wat een vechtlust.

Elly nam John op sleeptouw. Zij kan tireren en plaatsten, niet normaal. Een genot om naar te kijken. John mag in zijn handjes wrijven met zo’n maatje.

Thea en Bep vertelden enthousiast dat de “lijn”  behoorlijk stijgend was. Ze stapten goedlachs de kantine in en zeiden in koor…”het was gezellig!”. De tegenstander kon de ballen er zo bij leggen.”De bek stond wagenwijd open,” volgens Thea. Nou die uitdrukking hadden Ben en Hans van AT nog nooit gehoord.

Bert en Cor speelden zoals gewoonlijk weer eens de sterren van de hemel, maar de champions van de avond waren deze keer Anton en Bert. Wat stralen die gasten een jeugdigheid uit!! Jillis moet de volgende keer toch de id’s van die gasten goed controleren. Ze plaatsten en schoten als ware profi’s. Grote klasse.

Hannie en Leny speelden fris en fruitig en Hannie had voor voor tafel 1 weer heel wat bakjes met worst, tomaten, kaas en komkommer meegenomen.

Marcel en Arie waren volgens de computer 3de terwijl Aad en Corrie, die evenveel punten hadden, de vierde prijs kregen. Aad en Corrie hadden de eerste partij met 13-0 gewonnen en Marcel en Arie de eerste met 13-4.  Marcel is jarenlang wedstrijdleider bij AT geweest en volgens boze tongen heeft hij die oude verroeste laptop zo geprogrammeerd dat bij gelijkspel altijd alles in zijn voordeel zou vallen. (Ben zal die fout zo spoedig mogelijk herstellen).

Han en Martha hadden de pech dat zij 4x sterkte tegenstanders hadden. Tja …ze bleven goedlachs.

Achter de bar stonden deze keer Piet, Nelly, Nel en Yvonne. Super bedankt! Bijna zou ik de wedstrijdleiding vergeten. Corrie en ook Hannie……jullie zijn kanjers. Alles was weer prima verzorgd.

Last but not least wil ik ook scheidsrechter Jillis bedanken.

De stand

 

Alle prijswinnaars

The champions : Anton en Bert

Cor en Bert 2de

Marcel en Arie 3 de of 4de??????

Aad en Corrie 4de of 3de ???

Ben en Hans 5de

Leo en Gerard 6de

Enkele sfeerfoto’s